Sayfalar

12 Ekim 2012 Cuma

BANA BİR ÜTÜ ÖNERİR MİSİNİZ?

          Maalesef böyle bir kocam yok. Sağolsun kendisi birçok ev işinde yardımcı olur ama iş ütü yapmaya gelince semtine uğramaz. 3 yıllık evliliğimizde eşimin elinde ütüyü sadece geçen akşam gördüm, o da Çağan'ın kıyafetlerini ütülüyordu. Söz konusu oğluş olunca zevkle yapmış güya.Tabi böyle bir kocayı her kadın ister. Ama ben kocamdan razıyım, Allah da ondan razı olsun, varsın ütü yapmasın.
          Eskiden ütü yapmayı severdim. Ama evlenince eşime pantalon ve gömlek ütüsü yapmaktan bir hal oldum. Eşim memur olduğu için genelde masa başında çalışıyor.Bu nedenle de gömleklerin manşetleri çok kirleniyor, oturarak çalıştığı için de pantalonların diz arkaları kırış kırış oluyor. Tabi 9 yıl oldu alalı. İçinde su bırakmama rağmen artık kireçlendi mi nedir eskisi gibi güzel ütü yapmıyor. Eşim içini açıp temizledi yine olmadı. Gömlekleri ütülüyorum, ütü masasında gayet güzel ütülenmiş, dümdüz şeklide oluyor, askıya asıp dolaba kaldırıyorum. Giyileceği zaman dolaptan çıkartıyorum sanki ütülenmemiş gibi. Kaç defa pencereden aşağı ütüyü fırlatasım geldi.
          Şimdi sizlerden memnun olduğunuz ütü tavsiyeleri almak istiyorum. Özellikle buhar jenaratörlü (kazanlı) olanlarından. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler... Sevgiler....... 
          

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

ütü bana da zor gelir, bizim evdeki kural herkesin ütüsünü kendisinin yapması şeklinde o yüzden artık rahatım.Ben delonghi kazanlı ütü kullanıyorum ve çok memnunum.

baharatlı tatlar dedi ki...

Merhaba bloğunu bugün keşfettim çok güzel bir blog eline emeğine sağlık. Bu arada ütü için bir tavsiyem olsun ben bir kaç ay önce aldım tefal gv7470 modelini kullanıyorum ve çok memnunum. Kullanım sırasında su ekleyebiliyorsun 5 bar dakikada 200 gr buhar atıyor. Daha üst modelleride var. Yalnız marka bence önemli değil yukardaki özellikler önemli.