Sayfalar

20 Kasım 2012 Salı

FIRINDA TÜRLÜ

Malzemeler:
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane patates
  • 2 tane biber
  • 2 tane domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tane tavuk göğüs eti
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, pul biber, karabiber
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz. Patates ve domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.Biberleri çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Soğanların kabuklarını soyup uzunlamasına doğruyoruz. Sarımsakların kabuklarını soyup 2-3 parçaya ayırıyoruz. Mesela kabakda konulabilir bu yemeğe. Ama ben evdeki malzemeleri kullandım.
  • Tavuk etini yıkayıp küp küp doğruyoruz. Tavuk eti yerine kuşbaşı kırmızı et de olabilir.
  • Doğradığımız tüm malzemeleri fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine dilediğiniz kadar sıvı yağı (benimki biraz fazla olmuş), tuzunu, karabiberini ve pulbiberini ekleyip mümkünse elimizle karıştırıp fırına veriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun... 

3 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili Müge merhaba..
Bana yazdığınız notta, kotanızın dolmuş olduğunu söylemişsiniz.
Bende yardım almıştım..

Googledan kredi kartınızla resimalanı satın almanız gerekiyor.
senelik 20 dolardı..
Lütfen sizde inceleyin..
dilerim aşabilirsiniz bu sıkıntıları..

Deryayla lezzetler
www.deryayla.blogspot
bu konuyla ilgili yazılar eklemiş incelermisiniz..

Çok sevgiler..

Senem Sipahioğlu dedi ki...

Merhaba Müge hanım,
İnternette güzel bir lahana sarması tarifi ararken ilk defa bugün blogunuzu gördüm çok beğendim.Hem yayınladığınız yemek tarifleri çok güzel tutacak tarifler hem de yayınladığınız şiir ve yazılar çok güzel seçilmiş. Tebrik ederim.Görüşmek üzere hoşçakalın.Senem

müge Polat dedi ki...

Senen hanım beğeniniz için teşekkür ederim..