Sayfalar

10 Ağustos 2010 Salı

Bronz kek (pekmezli kek) ve Frappe (buzlu kahve)

Frappe
Bu sıcak yaz günlerinde hora geçecek bir içecek. Yapılması çok kolay. 1 tatlı kaş.granür kahveyi çok az su ile (ıslanacak üzerini geçmeyecek kadar) çalkalayalım. Kullandığımız kap çok önemli. Milkshake kapları ya da ağzı kapaklı bardaklar olabilir. İçine 1s. bar. soğuk süt, şeker (miktarı isteğe bağlı) koyup tekrar 2 dk kadar çalkalıyoruz. Hazırladığımız köpüklü karışımı uzun kokteyl bardaklar koyup içine buz atıp içebiliriz. Buzu blendrda kırıp da koyabilirsiniz. En sonunda bardağın üzerine kremşanti sıkılıp da ikram edilebilir.
BRONZ KEK
2 yumurta, 1/2 s.bar. toz şeker, 1/2 s.bar. pekmezi çırpıyoruz. Ben üzüm pekmezi kullandım ama başka pekmezler de olabilir. İçine 1 s. bar. süt, 1/2  sıvı yağ koyup tekrar çırpıyoruz. Daha sonra 2,5 s.bar. un ve 1 pk. kab. tozu ekleyip tekrar çırpıyoruz. isteğe bağlı olarak ceviz, fındık, kuru üzüm konulabilir. Ben ceviz ekledim. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz. Fırını 5 dk. önceden ısıtmak gerekiyor.

Hiç yorum yok: