Sayfalar

26 Ağustos 2011 Cuma

GÜL TATLISI


Malzemeler:
  • 100 gram margarin
  • 2 yumurta
  • Yarım sb sıvıyağ
  • Yarım sb yoğurt
  • 1 sb irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

    FindukYapılışı:
  • 4 su bardağı suya 3 su bardağı şeker koyup şerbetini hazırlıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. O nedenle önce şerbeti hazırlamalıyız.
  • 100 gram margarin, 2 yumurta, yarım sb sıvıyağ, yarım sb yoğurt, 1 sb irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar unu bir kabın içine alıp yoğuruyoruz.
  • Hamurdan aldığımız yumruk büyüklüğündeki parçaları oklava veya merdane yardımı ile açıyoruz.Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesiyoruz. 
  • Ortaya çıkan yuvarlaklardan 4 tanesini şekildeki gibi yan yana birleştiriyoruz. En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştiriyoruz. 
  •  Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarıyoruz ve ortadan kesiyoruz.
  • Bu şekilde hazırladığımız gül tatlılarını tepsiye diziyoruz. 180 dereceye önceden ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Tatlıyı fırından çıkarınca hemen soğumuş şerbeti döküyoruz ve tatlının şerbeti çekmesi için bekliyoruz. Tatlı soğuyuncaservis edebiliriz. Afiyet olsun...
Tarifi Portakal Ağacı sitesinden almıştım...

3 yorum:

Noblesse dedi ki...

nefis, çok güzel görünüyor, yemek dosyama attım, teşekkürler.

inci çiçeği dedi ki...

ben bayılıyorum gül tatlısına ellerinize sağlık:))

fuska dedi ki...

geçen yıl ki bayram tatlım buydu, çok beğenilmişti