Sayfalar

25 Ağustos 2011 Perşembe

KEDİ DİLLİ TRAMİSU


Malzemeler:
  • 2 paket kedi dili bisküvi ( Ben kare borcamda yaptım, yaptığınız kaba göre değişebilir.)
  • 2 su bardağı ılık su ve 3 kaşık Nescafe (Türk kahvesi de olabilir.)
  •  4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket labne peyniri
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • Kakao (üzerini kaplayacak kadar, miktarı size kalmış, fazla olduğu zaman acımsı bir tat oluşuyor)
Yapılışı:
  • Süt, un, toz şeker ve yumurtayı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Labne peyniri muhallebinin altını kapattıktan sonra ekliyoruz ve blendırın ucu ile ya da çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Böylece tramisunun kreması hazırlanmış oldu.
  • Ilık su ile Neskafeyi karıştırıp yayvan bir tabağın içine alıyoruz.
  • Kedi dili bisküvilerini tek tek iki yüzünü de ıslatıp borcamın tabanına diziyoruz.
  • Kremanın yarısını birinci katın üzerine döküyoruz.
  • Spatula ile yaydıktan sonra ikinci kat için kedi dillerini tekrar neskafeli suda ıslatıp dizmeye başlıyoruz. İkinci katı dizerken bisküvileri birinci katın ters yönünde koyarsak servis ederken daha kolay oluyor ve kestiğimiz dilim daha güzel görünüyor.
  • İkinci kat bisküvileri dizdikten sonra kalan kremayı üzerine döküyoruz ve spatula ile yayıyoruz.
  • Süzgeç yaydımı ile kakaoyu tatlının üzerine serpiyoruz. Kakaonun verdiği acımsı tattan hoşlanmayanlar az dökebilir.
  • Buzdolabında 3-4 saat kaldıktan sonra servisedebiliriz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: