Sayfalar

25 Ağustos 2011 Perşembe

ET ŞİNİTZEL

Malzemeler:
  • 4 parça dana biftek
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 fincan un
  • 1 yumurta
  • sıvı yağ
  • kaşar peyniri
  • tuz ve karabiber
Yapılışı:
  • Kasaptan bifteklik olarak aldığımız etlerin her iki tarafını tuzlayıp, karabiberliyoruz.
  • Biftekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonrada galeta ununa buluyoruz. Elimizle iyice bastırıp her tarafının galeta unu ile kaplanmasını sağlıyoruz.
  • Kızgın yağda her iki tarafını kızartıyoruz. İkinci yüzeyi kızarmaya başlayınca bifteğin üzerine  rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
  • Yanına haşlanmış patatesleri doğrayıp zeytin yağında hafif kırmızı toz biberle soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

nefis görünüyor, ellerine sağlık.