Sayfalar

6 Mayıs 2012 Pazar

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tarçın
  • Damla çikolata
Yapılışı:
  • Bir tencerede 1 litre süt ile irmik ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
  • Koyulaşınca margarini ve vanilyayı koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Bir kek kalıbının içine( parfe kalıbı da olabilir) streç film seriyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi  kalıbın içine döküyoruz. Üzerine damla çikolata serpiştiriyoruz. Kalıbı buzluğa koyup 2-3 saat bekliyoruz.
  • Donduktan sonra buzluktan çıkarıp kalıbı ters çeviriyoruz. Üzerine tarçın serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: