Sayfalar

24 Temmuz 2012 Salı

KAHVELİ PARFE


Elif Şakak'ın Aşk kitabından;
GÖNLÜ GENİŞ RUHU GEZGİN SUFİ MEŞREPLİLERİN KIRK KURALI'ndan altıncısı:
Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Aşk dilsiz olur.
Şems-i Tebrizi 


Gebelik şekeri çıktığından beri evde tatlı namına bir şey yapmıyordum. İçimden gelmiyordu, bir de şeytana uyarım yerim diye.. ama baktım olan eşime oluyor. Kıyamadım ona. Şu sıcak yaz günlerinde iyi gider diye parfe yapayım dedim.
Malzemeler:
  • 2 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı badem
  • 3 yemek kaşığı türk kahvesi
  • Üzerini süslemek için çikolata sosu
Yapılışı:
  • 2 paket kremşantiyi 1,5 su bardağı sütle çırpıyoruz.
  • İçine 3 kaşık kahveyi, 1 su bardağı damla çikolatayı ve bademi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bisküvileri elimizle küçük parçalara bölüp karışımın içine atıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Buzluğa koyabileceğimiz bir kabın içine buzdolabı poşetini tek kanat haline getirip seriyoruz. Bunu parfenin kolay çıkması için yapıyoruz. Ben kelepçeli kek kalıbı kullanmıştım. Bu nedenle kolay oldu benim için.
  • Karışımı poşet serdiğimiz kabın üstüne döküp düzleştiriyoruz. 2-3 saat buzlukta bekledikten sonra buzluktan çıkarıp üzerini çikolata sosu hazırlayıp döküyoruz. Afiyet olsun...
NOT: Parfeyi yaparken içine çeşitli taze ve kuru meyveler, ceviz veya fındık da koyabiliriz. Ben kahveli yapmaya karar verdiğim için damla çikolata koymayı tercih ettim.

3 yorum:

Noblesse dedi ki...

çayla birlikte ne nefis olur, enfes görünüyor, ellerine sağlık.

bensu dedi ki...

muhteşem gözüküyorrrr:))) Üyenizim bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler..

http://www.bensukaya.com/

BOŞNAK KIZI dedi ki...

çok güzel görünüyor :)) tarifini aldım hemen ellerinize sağlık :)