HAŞHAŞLI REVANİ
Malzemeler:
-5 yumurta (ben 2 yumurta kullandım)
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 su bardağı irmik
-1su bardağı sıvı yağ (ama ben yarım bardak kullandım.)
-1su bardağı yoğurt
-1 su bardağı siyah haşhaş
-kabartma tozu, vanilya
-Şerbeti için de 3,5 su bardağı suya 2 bardak şeker kyup kaynatıyoruz. Kaynamasına yakın yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
Yapılışı: Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derce fırında 45-50 dk pişiriyoruz. Tatlımızı fırından alıyoruz. Şerbetini hazırladıktan sonra tatlının üzerine döküyoruz. Biri sıcak biri ılık olacak.
Afiyet olsun....
13 yorum:
Merhaba, beni izlemeye almışsınız, teşekkürler..Demek bir hemşehrim sizin gönlünüzü çeldi ta oralara götürdü:) Ben de Gazientep doğumluyum, her yarı yıl tatilinde Antep'e gitmeyi çok severim, çarşıları harika değil mi?Sevgilerimle Zehr@
Bloguma hoşgeldiniz Müge. Herzaman buyrun. Sevgiler.
Merhaba,
Blogun hayirli olsun...güzel payla$imlarda bulu$mak üzere.:)
Sevgiler...
eline saglık müge
Çok hoş olmuş canım,ellerine sağlık..hele o fiyon k :) çok cici durmuş o köşede :) mutlu akşamlar diliyorum..sevgilerr
Mrb,ziyaretiniz için çok teşekkür ederim,yaşamınız umut,neşe dolu sofralarınız bereketli olsun..
elinize sağlık sevgiler
Bloğuma hoş geldiniz:)linkinizi aldım..
revani güzel görünüyor ellerinize sağlık..haşhaşlısını denememiştim
denemek lazım:)
Sevgiler..
nefis gözüküyor, birde ağza gelen çıtır çıtır haşhaşı düşününce, ellerinize sağlık:))
Revaniye hastayımdır ah bir dee haşhaşlıysaa, dur bunun tarifini anneme veriyim bi erkek başıma beceremem şimdi! :)
fiyonkla çok şeker olmuş ellerine sağlık
Antep güzel bir şehir, biz işimiz nedeniyle burdayız..
ben bu tadi cok seviyorum ama tarifini ne yaptigimi bilmiyordum,blogunuza denk gelince tatli aklima geldi ee tarifte altinda:)
Yorum Gönder