Malzemeler:
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
- 15-20 adet asma yaprağı
- 1 fincan arpa şehriye
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- zeytinyağı, tuz
- Bir tencerede suyu kaynatıp asma yapraklarını haşlıyoruz. Salamura ise 2-3 dakika, taze ise yumuşayana kadar haşlayıp süzgüde suyunu süzüyoruz. Sarma yapar gibi. Suyu süzülen asma yapraklarını küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye zeytin yağını koyup, ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Doğradığımız asma yapraklarını da tencereye atıp şöyle bir çeviriyoruz.
- Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz. Tencereye koyuyoruz.
- 2 su bardağına yakın suyu, tuzunukoyup tencerenin ağzını kapatıyoruz.
- Suyunu çekince pişmiş demektir. Bazen bulgurun cinsine göre değişebiliyor. Pişmediğini düşünüyorsanız çok az sıcak su ekleyebiliriz. Afiyet olsun...
2 yorum:
anneanneciğim bunu asma filizinden yapardı bende yaptım 2-3 defa..normal bulgur pilavına göre bira daha sulu yaparız biz.Bunu da deneyeceğim.afiyet olsun..
Nefis görünüyor.Bulgur olsunda çamurdan olsun vallahi :)
afiyet bal şeker olsun arkadaşım
Yorum Gönder