Sayfalar

29 Ağustos 2011 Pazartesi

ÇİFTE BAYRAM

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
HERKESE İYİ BAYRAMLAR


“30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”
M. K. ATATÜRK

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...


Ramazan ayını geride bıraktık. Sıcak yaz günlerinde oruç tutmak belki biraz zor geldi ama Rabbim sabrını da verdi. Bedenlerimiz ve ruhlarımız detoks yaptı. Bir bakıma hayat biraz yavaşlıyor bizler için; bir bakıma da iftar davetleri ile hareketleniyoruz. Yenilenmiş bir şekilde hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz. Allah herkesin tuttuğu oruçları kabul etsin.

Aynı zamanda yaz mevsimi de geride kaldı. Haziran aylarında daha hala yağmurlu havalarla haşır neşirken "Yaz hiç gelmeyecek galiba" derken bir yaz daha bitti. Hem de baya sıcak bir yazdı. Evde olanlar için pek bir sorun yoktu da; işine gücüne gidenler için zor olmuştur sanırım. Aklıma Yaşar'ın "Yaz Bitti" şarkısı geldi.


Bayramdan sonra evlerde okul telaşı başlayacak. Okula yeni başlayan minikler, bir sınıf atlayıp bir yaş daha büyüyen abiler ablalar ve biz öğretmenler için bir telaştır alıp başını gidecek. Bir heyecan saracak içimizi. Okul alışverişleri yapılacak. "Yaşasın okulumuzu" şarkısını söyleyeceğiz.


3 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Tüm dostların bayramını kutluyor, ulusça yaşadığımız içimizi acıtan, ülkemizin hali ne olacak diye kara kara düşündüren olayların bir daha yaşanmaması dileği ile herkese huzur dolu, güzel yarınlar ve nice bayramlar diliyorum..

tülin dedi ki...

Mutlu Bayramlar.

Noblesse dedi ki...

her iki bayramımızda kutlu olsun..