Sayfalar

15 Kasım 2011 Salı

PATATESLİ KÖFTE

Kayınvalide eli...

Malzemeler:
  • 6 tane büyük patates
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 sap taze soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 3 tane kuru soğan
  • 200 gr kıyma
  • Zeytin yağı ve çiçek yağı
  • Tuz
Yapılışı:
  • Patatesları haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra robottan sakız gibi olana dek geçiriyoruz.
  • Bulgurun üzerine azar azar sıcak su dökerek yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur pişene dek yoğurmalıyız. Yoğurma işlemi biraz yorucu oluyor ama sonrasında o yorgunluğa değeceğinden eminim.
  • Sakız gibi olan patates püresini bulgurla karıştırıyoruz.
  • Domates ve biber salçalarını ve bir de tuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • 1 bağ maydanozun yarısını ve taze soğanları ince ince doğradıktan sonra ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Zeytin yağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Zeytin yağının miktarı size kalmış. Ama köfte parlak görünmeli.
  • Avcumuzu suyla ıslatıp sıkıyoruz.
  • Diğer taraftan kuru soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
  • Soğanlar iyice kavrulduktan sonra kıymayı ekliyoruz.
  • Kıyma da kavrulunca tuzunu ve bir bağ maydanozun diğer yarısını da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
  • Şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Patatesli köfteleri soğan kavurması ile birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun..

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

zor bir yemek ama tadını hayal edebiliyorum, ellerine sağlık.

Kendimce dedi ki...

Kesinlikle yapacaklarım listesinde sırada ellerinize sağlık