Sayfalar

15 Mayıs 2012 Salı

ACILI EZME (ANTEP USULÜ)


Malzemeler:
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı taze nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • pul biber
  • karabiber
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • Yapılışı:
  • Soğanları soyup doğruyoruz , yeşil biber ,sarımsak,dereotu,maydanoz, taze nane ile birlikte robottan geçirelim ve süzgeçe alalım.( Suyunun süzülmesi için ).
  • Domateslerin kabuklarını soyup içlerini çıkaralım ve robottan geçirip ve derin bir kaba alalım.
  • Suyu süzülen soğanlı karışımı da ilave edip üzerine biber salçamızı , pul biber, karabiber, kekik, tuz, limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip iyice harmanladıktan sonra servis yapıyoruz. Bu diğer malzemeleri karıştırma işini servisi yapacağımız zamana yakın yapmalıyız. Çünkü soslanınca sulanıyor. Yani benim yaptığım gibi acele etmeyin. Afiyet olsun...

1 yorum:

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,çok vitaminli salata olmuş.