Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

MANTAR SALATASI




Malzemeler:
  • 10 tane orta büyüklükte mantar
  • 1 avuç biberli yeşil zeytin
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • 2-3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2-3 tane kornişon turşu
  • Bir tutam maydanoz ve taze nane
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  •  
    Yapılışı:
  • Mantarları iyice yıkadıktan sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Bir tencereye sıcak su koyup mantarları 15-20 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra süzgüde süzüp soğuk suyla yıkıyoruz.
  • Pişirdiğimiz mantarı derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine 2-3 parçaya ayırdığımız biberli yeşil zeytini, konserve mısırları, doğranmış kornişon turşuları, küçük küçük doğranmış tatlı kırmızı biberi,  İnce ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekliyoruz.
  • Damak zevkinize göre tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Salatamızı servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
  •  
     
     
     
     
 

Hiç yorum yok: