Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

PİLELİ PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler:
  • 3-4 adet yufka (Yufkaların büyüklüğüne göre. Ben yufkalar küçük olduğu için 1 tepsi için 4 adet yufka kullandım.) 
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 1 adet maden sodası
  • 250 gr lor peyniri (Aslında rendelenebilen sert peynir olamsında fayda var. Ben evdekini değerlendireyim demiştim; ama bu sefer de yufkayı katlarken biraz zor oldu.)
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
  • Öncelikle fırın tepsisini yağlıyoruz.
  • Sonra böreğin sıvı harcını hazırlıyoruz. Bunun için 2 yumurtadan birinin sarısı üzerine sürmek için ayırıp diğerleri bir kaseye aktarıyoruz. 1 su bardağı süt ve Yarım su bardağı sıvı yağı yumurtalarla birlikte iyice çırpıyoruz.
  • Mutfak masasına veya tezgaha yufkanın birini seriyoruz. Katlamanın kolay olası için yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Sıvı harcı kaşıkla gezdirerek üzerine döküyoruz. Her yarım yufkanın iki uçunu kıvırıp hazırladığımız maydanozlu lorlu karışımı yufkanın üzerine serpiştiriyoruz. Malzemenin her yere ulaşmasını sağlamalıyız.
  • Yarım ay şeklindeki yufkanın geniş kısmından sıkarak yufkayı uca doğru katlıyoruz.

  • Katladıktan sonra bir el büyüklüğünde yanlamasına bıçakla kesiyoruz. Böylece tepsiye kolayca aktarabiliriz. Kestiğimiz katlanmış yufkaları yağlanmış tepsiye aktarıyoruz.

  • Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp tepsiyi dolduruyoruz.
  • En sonunda sıvı harcımız kalmışsa onu soda ile karıştırıp tepsinin üzerinde gezdiriyoruz. Sıvı harç kalmamışsa sadece sodayı tepsinin üzerinden gezdiriyoruz. Yurmurta sarısını da fırça ile sürüp 180 derecede ısınmış fırında 40 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: