Sayfalar

15 Aralık 2010 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ

YapılışıKuzu ciğerlerin zarını soyup, damarlı yerlerini çıkartıyoruz. Kanının gitmesi için iyice yıkıyoruz. Süzgeçe alıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.Suyu süzüldükten sonra 1 çorba kaşığı kırmızı biberi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Yarım su bardağı un ile bir tutam tuzu karıştırıp ciğeri una buluyoruz. Fazla unlarını silkeleyip, kızdırılmış 1 su bardağı zeytinyağına katıyoruz. Kavrulan ciğerleri bir tabağa çıkarın.  Kızartılmış patates ile servis ediyoruz. Dilerseniz piyazlık kesilmiş soğan ve maydanoz karışımı ile de servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Ay ay bu saatte olmadı ama:) Sık sık yenecek birşey olsa yaparım valla o derece seviyorum. Ellerine sağlık canım.