Sayfalar

21 Aralık 2010 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI

Yapılışı: Kuzu kuşbaşı eti yarısına kadar su koyduğumuz düdüklü tencerde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra etin suyunu süzüp eti daha küçük parçalara kıyıyoruz.Tencerede suyu kaynatıyoruz. Kıydığımız etleri tencereye atıyoruz. Bir kasede 4 kaşık yoğurt, yarım limon ve 3 kaşık unu çırpıyoruz. Tencerede kaynayan çorba suyundan biraz alıp ılıştırarak çorbanın terbiyesini tencereye yavaş yavaş döküyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız pişmiş demektir. Servis ederken üzerine yağda kızdırdığımız kırmızı toz biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: