Sayfalar

17 Ağustos 2011 Çarşamba

UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABA...

Herkese mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Nereden baksan 1 aydır blogumla ilgilenemiyordum. Misafirler, tatil, Ramazan derken bir türlü fırsat olmadı. Bu süre zarfında yazacak, anlatacak o kadar çok şey birikti ki. Bir yerlerden başlamak gerekiyor.

BÖRÜLCE TURŞUSU


Malzemeler:
  • Yarım kilo börülce (Antepte börülceye loğlaz diyorlar)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi veya goruk ekşisi (Ekşiliğini ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
  • Zeytinyağ, tuz
Yapılışı:
  • Börülcelerin kılçıklarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ya da ikiye bölerek tuzlu suda haşlıyoruz. Ben yaz turşularının suyunu içmeyi sevdiğim için biraz fazla su koymuştum. Tercih size kalmış.
  • Börülceler haşlandıktan sonra sirkesini ekliyoruz. Üzerine 1-2 damla zeytinyağı gezdiriyoruz. Sarımsakları rendeleyip turşuyu dinlendiriyoruz. Afiyet olsun..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Basit bir tarifmiş ,pratik hemen yapılmalık...
Ellerine sağlık :)

Noblesse dedi ki...

börülceyi severim ama bunu bilmiyordum, ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Müge bloğun çok şirin ve yalın, en kısa zamanda tamamının inceleyeceğim. börülcenin her türlüsünü çok severim turşusunu duymamıştım ama tahmimnim fasulye gibi oluyordur tadı fırsat bulurda börülce alırsam deneyeceğim. Güzel paylaşımlarda buluşmak ümidiyle bloğuna sevgiler bırakıyorum.

Naile dedi ki...

loğlazın kıymalı kavurmasını çok severim. Gerçi bir kere denedim anneminki gibi olmadı. Ama turşu baya dikkatimi çekti. Fasulye turşuna benziyordur sanırım,burdan yola çıkarak fasulye turşusu güzel olduğuna göre (aslında tüm turşular güzeldir) bu da eminim güzeldir :)