Sayfalar

6 Eylül 2011 Salı

ISLAK KEK


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
Yapılışı:
  • Sıvı yağ, toz şeker, süt ve kakaoyu çırpma kabına alıp çırpıyoruz.  1 bardağını piştikten sonra üzerine dökmek üzere ayırıyoruz.
  • Çırma kabında kalan sıvı malzemelerin üzerine yumurtaları, unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsisine kek hamurunu döküyoruz.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dk pişiriyoruz.
  • Keki fırından çıkarır çıkarmaz dilimliyoruz ve ayırdığımız kakaolu sıvıyı üzerine döküyoruz.
  • Kek sosunu çekmene kadar bekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun...

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

nefis, bunu yapıcam, teşekkürler..