Sayfalar

6 Eylül 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler:
  • 1 su bardağı barbunya (Kuru da olabilir taze de)
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 5-6 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • tuz
Yapılışı:
  • Kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden ıslatmanız gerekiyor.
  • Soğanları yemeklik doğruyoruz.
  • Domatesleri rendeliyoruz.
  • Islatıp süzdüğümüz barbunyaları, doğranmış soğan ve rendelenmiş domateslerle birlikte düdüklü tencereye alıyoruz.
  • Sarımsakları irice doğrayıp tencereye ekliyoruz.
  • Tuz ve zeytinyağını ekleyip 3 su bardağı su koyup düdüklü tencerenin ağzını kapatiyoruz.
  • Benim düdüklüye göre 45 dk. da pişiyor. Her düdüklünün ayarı farklı olabilir. Afiyet oolsun...

Hiç yorum yok: