ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
- 1 su bardağı barbunya (Kuru da olabilir taze de)
- 2 adet büyük boy domates
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 5-6 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- tuz
Yapılışı:
- Kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden ıslatmanız gerekiyor.
- Soğanları yemeklik doğruyoruz.
- Domatesleri rendeliyoruz.
- Islatıp süzdüğümüz barbunyaları, doğranmış soğan ve rendelenmiş domateslerle birlikte düdüklü tencereye alıyoruz.
- Sarımsakları irice doğrayıp tencereye ekliyoruz.
- Tuz ve zeytinyağını ekleyip 3 su bardağı su koyup düdüklü tencerenin ağzını kapatiyoruz.
- Benim düdüklüye göre 45 dk. da pişiyor. Her düdüklünün ayarı farklı olabilir. Afiyet oolsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder