Pirinç (Dolma ve sarmalarda hiçbir zaman pirinci ölçülü koyamam. Çok gelirse buzluğa atarım, az gelirse bitmesine yakın biraz daha eklerim.)
İnce doğranmış kuru soğan, sarımsak rendesi
Domates rendesi, domates salçası, biber salçası (hepsinden de kullanıyorum)
Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nar ekşisi. Buraya kadar tüm dolma ve sarmalar için aynı.
200 gr dana kıyma
Taze nane (Kabağa çok yakışır.)
Sıvı yağ
Üzerlerini kapatmak için domates dilimleri
Yapılışı:
Kabakların dışını tırtıklı bıçakla tırtıklıyoruz. İçini de dikkatlice oyuyoruz. (Ben içinden çıkanları mutlaka değerlendiririm. Ya soğanla kavururum, ya börek içi yaparım.)
Soğanları ve naneyi doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Diğer malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz.
Kabakların içini yarısını 1 parmak geçecek şekilde hazırladığımız harçla dolduruyoruz.
2 yorum:
bayılırım kabak dolmasınaaa :)
Nyks
ellerine, emeklerine sağlık, nefis...
Yorum Gönder