Sayfalar

1 Kasım 2011 Salı

KAVURMA

Kurban Bayramı öncesi bir kavurma tarifi iyi gider.
Malzemeler:
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 tane orta büyüklükte domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet tatlı kırmızı biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, 2 kaşık kadar tereyağ
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik
  • Etin terbiyesi için 1 su bardağı süt
Yapılışı:
  • Eğer dana eti kullanacaksak geç piştiği için ve kuzu etine göre biraz sert düştüğü için eti önceden biraz haşlıyoruz. Haşlanan eti içinde 1 bardak süt olan bir kabın içinde 1 saat kadar bekletiyoruz. Kuzu eti kullanacaksak eti haşlamadan bekletebiliriz. Böylece et lokum gibi yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.
  • 1 saat sonra sacın içinde tereyağını eritip 1 çay bardağı sıvı yağı ekliyoruz. Terbiyelenmiş etleri sacın içine alıp kavurmaya ağır ateşte başlıyoruz.
  • Etin rengi dönünce önce ince doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
  • Daha sonra ince doğranmış biberleri ekleyip 5 dk kadar kavuruyoruz.
  • Soğan ve biberler iyice kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  • Öncelikle domatesler suyunu salacak. Daha sonra etler domatesin suyunu çekecek.
  • Tuzunu, baharatlarını ve 2-3 parçaya bölünmüş sarımsakları ekleyip biraz daha karıştırarak kavuruyoruz.
  • Etler istediğimiz kıvama gelince yemeğimiz pişmiş demektir. Bazı domatesler az sulu olduğu için yemek suyunu çektiği halde etler biraz sert ise biraz kaynamış su ekleyebiliriz. Afiyet olsun..

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

ilk günün geleneksel yemeği:)))))ellerine sağlık, nefis görünüyor.