Sayfalar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler 


  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 750 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  •  2 adet domates ve 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Patlıcanları fırında veya ocakta közlüyoruz. Aslında en makbul olanı odun ateşinde közlenmesidir. Ama herkes imkanları dahilinde hareket eder. Bizim gibi Antep'te yaşayanlar daha şanslı. Çünkü her sokakta bir fırın var. Bu tarz közleme işlemleri, et ve tepsi yemeklerimizi biz burada fırınlara gönderiyoruz.
  • Diğer taraftan kuşbaşı etlerimizi içinde tereyağı erittiğimiz tencereye alıp bir güzel kavuruyoruz.
  • Etlerin rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanımızı, soğanlar kavrulunca da küçük küçük doğranmış domateslerimizi ve 1 yemek kaşığı domates salçamızı ekliyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberinini döküp kavurmanın  pişmesi için bekliyoruz.
  • Közlediğimiz patlıcanları ince ince doğruyoruz, püre haline gelene kadar. İsterseniz mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  • Bir başka tencere veya tavada 2 kaşık tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
  • Unun kokusu çıkınca yavaş yavaş ve güzelce karıştırarak sütü ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyipi beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Beşamel sosla patlıcan püresini karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine hazırladığımız kavurmayı 1-2 kaşık gezdiriyoruz. Afiyet olsun..

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

en leziz yemeklerden biri Türk mutfağının, ellerine sağlık,

Noblesse dedi ki...

sevgili Müge değerli yorumun için çok teşekkür ederim, inan daha önce hiç düşünemedim, sen söyleyince evet ya neden mavi düğmeler dikmedim, daha bi renkli olurdu diye düşündüm, teşekkür ederim.