Şiveydiz, bie Antep'in yoğurtlu yemeklerinden biri.
Yapılışı: Ben nohut koymadım ama tarifinde aslında konulması gerekiyordu. Bir su bardağı nohutu bir gece öncesinden ıslatıyoruz. Islattığımız nohutun suyunu süzüp, kuşbaşı etle birlikte düdüklü tencereye 6 su bardağı su koyup haşlıyoruz. Diğer taraftan taze soğan ve taze sarımsağın beyaz kısımlarını küçük parmağımızın uzunluğunda doğruyoruz. Nohut ve et haşlandıktan sonra doğradığımız taze soğan ve taze sarımsağı tencereye atıp pişmesini bekiliyoruz. Kullandığımız et yağlı değilse 2yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Piştikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp yemeğin suyu ile ılıştırarark tencereye aktarıyoruz. Ben de Hatay'dan gelirken getirdiğim tuzlu yoğurt vardı. Tuzlu yoğurt pişmiş olduğu için onu sulandırıp yumurta sarısı eklemeden tencereye döktüm. Bu şekilde bir taşım kaynattıktan sonra tencereye bitr tutam safran serpiyoruz. Afiyet olsun...
2 yorum:
Hayırlı cumalar, ellerinize, emeklerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılarımla.
Oooo çok severim bu yemeği anne tarafım antepli olduğundan iyi bilirim bu yemekleri, güzel görünüyor ellerinize sağlık =)
Yorum Gönder