FIRINDA ÇÖKELEKLİ MAKARNA
Malzemeler:
- 1 paket kelebek makarna
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 kilo çökelek
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- 1 paket kelebek makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Diğer taraftan yemeklik doğradığımız kuru soğanları yağda iyice kavuruyoruz. Soğanın bol olması ve iyice karamalize olması lezzeti arttırıyor.
- Kavurduğumuz soğanları çökelekle karıştırıp içine bir tutam tuz atıyoruz. İçine ağız tadınıza göre çeşitli baharatlar koyabilirsiniz.
- Haşlanan makarnaları süzdükten sonra yarısını bir fırın tepsisine veya borcama döküyoruz.
- Makarnayı tepsiye yaydıktan sonra üzerine çökelekli karışımı gezdiriyoruz.
- Kalan makarnayıda çökeliğin üzerine döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini de üzerine gezdirdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
2 yorum:
nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Başarılı bir çalışma. :)
Yorum Gönder