Sayfalar

3 Eylül 2011 Cumartesi

FIRINDA ÇÖKELEKLİ MAKARNA

Malzemeler:
  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 kilo çökelek
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  • 1 paket kelebek makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
  • Diğer taraftan yemeklik doğradığımız kuru soğanları yağda iyice kavuruyoruz. Soğanın bol olması ve iyice karamalize olması lezzeti arttırıyor.
  • Kavurduğumuz soğanları çökelekle karıştırıp içine bir tutam tuz atıyoruz. İçine ağız tadınıza göre çeşitli baharatlar koyabilirsiniz.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra yarısını bir fırın tepsisine veya borcama döküyoruz.
  • Makarnayı tepsiye yaydıktan sonra üzerine çökelekli karışımı gezdiriyoruz.
  • Kalan makarnayıda çökeliğin üzerine döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini de üzerine gezdirdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

nefis görünüyor, ellerine sağlık.

oyumben dedi ki...

Başarılı bir çalışma. :)