- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ay çiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağına yakın damla çikolata
- Süslemek için kakaolu pasta kreması ve hindistan cevizi
Yapılışı:
- Yumurta ile toz şekeri derin bir kasede önceden çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Unu, kabarma tozunu ekleyip çırpıyoruz
- Damla çikolatayı da ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Küçük kalıpların içine muffin kağıtlarından koyup hazırladığımız karışımdan biraz koyuyoruz. Tamamını doldurmuyoruz, biraz kabarma payı bırakıyoruz.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişiriyoruz yaklaşık. Pişip pişmediğini de kürdan yardımıyla anlayabiliriz.
- Fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Üzerindeki tarife göre hazırladığımız hazır kakaolu pasta kreması ve hindistan cevizi ile süslüyoruz. Süslemek sizin yaratıcılığınıza kalmış. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder