Bu tatlıyı geçen hafta çarşamba günü yapmıştım. Tam da tatlının karamelini yaparken elektrikler kesilmesin mi? Bir kere başlamıştım öylece bırakamazdım, canım da çok çekmişti. Mum ışığında yaptım valla. O nedenle biraz topurcuklu olmuş, eee elektrik de olmadığından blendırdan geçiremedim de... Evi harika bir karamel kokusu sarmıştı. Eşimle um ışığında muhallebi yedik, çok romantikti. :))
Malzemeler:- 1 litre süt
- 4 kaşık tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
Yapılışı:
- Öncelikle çelik bir tencereye şeker ile suyu alıyoruz. Şeker suyu emecek. Ocağın altını açıp, ağır ateşte şekeri karamelize ediyoruz. Şekeri yakmamaya dikkat ediyoruz. Öyle olursa karamelde acımsı bir tat olur.
- Karamel köpük köpük olunca sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz. Yavaş yavaş ekliyoruz ki kabarıp taşmasın.
- 4 kaşık unu da ekleyip koyulaşana koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra kaselere aktarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
aa hemen nişanlıma yaparım ben bundan :)))
sevgiler,
sibel
Yorum Gönder