- Spagetti makarna
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 200 gr kadar çökelek
- Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı:
- Spagetti makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Bir tavada küçük doğradığımız kuru soğanı yarım çay bardağı çiçek yağı ile hafif yanana kadar kavuruyoruz, tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
- Haşladığımız spagettiyi geniş yanmaz bir tava veya tencereye alıyoruz. Üzerine kavurduğumuz soğanı döküyoruz. Yağı az ise biraz yağ ekleyebiliriz. İyice karıştırıp tavanın ocağını yüksek ateşte açıyoruz. Makarnanın altı hafif kızarmaya başlayınca çökeleği üzerine döküp hafif eriyinceye kadar pişiriyoruz. Ben altını özellikle kızartıyorum. Bu şekilde istemeyenler çökeleğini hemen dökebilir. Pul biberle tatlandırıp yiyebilirsiniz. Tavadan yemenizi tavsiye ederim, daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun..
1 yorum:
elinize sağlııık
Yorum Gönder