Sayfalar

25 Şubat 2012 Cumartesi

ELMALI TOPLAR

Malzemeler:
  • 5-6 tane elma (Elmalar küçük ise 8-9 tane olabilir.)
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (Fındık veya badem de olabilir.)
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Üzerini kaplamak için hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • Bir tencerede tereyağını eritip elmaları kavurmaya başlıyoruz. İçine 1 çay bardağı şekeri ve 1 kaşık taçını ekliyoruz.
  • Elmalar kavrulduktan sonra ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bisküvileri küçük parçalara bölüp elmaların içinde iyice eziyoruz.
  • Karılım biraz ılıyınca elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız elma toplarını hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: