ELMALI TOPLAR
Malzemeler:
- 5-6 tane elma (Elmalar küçük ise 8-9 tane olabilir.)
- 1 paket petibör bisküvi
- 1çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (Fındık veya badem de olabilir.)
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Üzerini kaplamak için hindistan cevizi
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Bir tencerede tereyağını eritip elmaları kavurmaya başlıyoruz. İçine 1 çay bardağı şekeri ve 1 kaşık taçını ekliyoruz.
- Elmalar kavrulduktan sonra ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz.
- Bisküvileri küçük parçalara bölüp elmaların içinde iyice eziyoruz.
- Karılım biraz ılıyınca elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız elma toplarını hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder