Sayfalar

18 Şubat 2012 Cumartesi

SALÇALI ERİŞTE

Bu aralar canım hiç ummadığım şeyler çekiyor. Salçalı erişte de bunlardan birisiydi. Sanki aklıma gelen şeyi o anda yemeliyim. Annem yanımda olduğu için hemen yaptı sağolsun.. Pişinceye kadar çok büyük hayaller kurdum, o ağzıma alacağım ilk lokmanın ben de yarattığı o hazzı hayal ettim. Ama bir iki lokma alındıktan sonra mide bulantısı ve öğürtülerle hayalim sonlandı. Hamilelik halleri diyorlar etrafımdakiler... Ama bence bir an önce geçse iyi olacak; zira hiç eğlenceli değil...
SALÇALI ERİŞTE



Malzemeler:
  • 2 bardak erişte (Annem sağolsun her yaz yapar, biz de ondan nasipleniriz.)
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1/2 kaşık biber salçası
  • 1/2 kaşık domates salçası
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • 2,5 bardak suyu bir tencerede kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra 2 bardak erişteyi içine atıp pişiriyoruz.
  • Tereyağını eritip biber salçasını ve domates salçasını yağda kızdırıyoruz.
  • Pişen erişteleri salçayla karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini atıp karıştıryoruz.
Yanında da turp-mor lahana-havuç üçlüsü ve ayran ... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: