Sayfalar

25 Şubat 2012 Cumartesi

TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI



Malzemeler:
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5 bardak su (Ben 2 bardak tavuk suyu 3 bardak normal su kullandım.)
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
  • Tencereye sıvı yağı alıp şehriyelerimizi iyice kavuruyoruz. (Yakmamaya dikkat ederek.)
  • 2 + 3 suyumuzu da ekleyip şehriyelerin pişmesini bekliyoruz.
  • Çorba kaynayınca Bir kasede çırptığımız yumurta sarısı ve limon suyunu çorbaya karıştırarak ekliyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Afiyet olsun...
  •  
     

Hiç yorum yok: