Sayfalar

11 Şubat 2012 Cumartesi

PATATES ÇORBASI

Malzemeler:
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz ve karabiber
  • Üzeri için bir yemek kaşığı tereyağı ve pul biber.
Yapılışı:
  • İnce ince doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
  • Soğan kavrulmaya başlayınca 1 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Rendelenmiş patateslerin suyunu süzüp tencerede soğanlarla birlikte 3-4 dk çeviriyoruz.
  • Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz. İsteyen çorbayı blendırdan geçirebilir. Ama ben geçirmedim. Patatesler ağza gelince görüntü ve tat olarak mercimek çorbasından farklı bir çorba olduğunu anlıyorsun.
  • 1 bardak süt ile yumurtayı çırpıp kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekliyoruz. 5 dk daha kaynatıyoruz.
  • Çorbamızı servis ederken tereyağında kızdırılmış biber gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

Asiye VURAN dedi ki...

gerçekden ilginç sade pataes çorbası yemedim ama bende deneyecegim bende beklerim sevgiler