Sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

MANTARLI BİFTEK VE DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

Yaklaşık 2,5 ay gibi bir süre blogumla ilgilenememiştim. Bu tarif de o zamanlardan kalma bir tarif.
MANTARLI BİFTEK
Malzemeler:
  • 6 parça dana biftek (Etin dövülmüş olması gerekiyor)
  • Etin terbiyesi için: 1/2 çay bardağı zeytin yağı, 1/2 çay bardağı süt, kekik, kimyon, karabiber ve tuz.
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 paket kültür mantarı
Yapılışı:
  • Zeytinyağını, sütü ve baharatları karıştırarak etin yumuşaması için terbiye hazırlıyoruz.
  • Dövülmüş bifteklerimizi terbiyesi için hazırladığımız sosun içinde 1 saat kadar ağzı kapaklı bir kabın içinde buzdolabında bekletiyoruz.
  • Bu esnada kültür mantarlarını iyice yıkayıp 3-4'e bölüyoruz.
  • İnce ince doğradığımız kuru soğanla birlikte biraz tuz ve karabiber ekleyip soteliyoruz. Domates ve yeşil biber de eklenebilir tabi ki. Sanırım ben o zaman evdeki malzemelerle yapmıştım.
  • Terbiyelenmiş etlerimizi 2 kaşık sıvı yağ koyduğumuz kızdırılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Etler terbiyelendiği için yumuşacık oluyor.
  • Sotelenmiş mantarlarla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...
DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 tane olgun domates yada 1,5 su bardağı domates rendesi (ben yazın yapmış olduğum konserve domatesten kullandım.)
  • 2 kaşık tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • Tuz
Yapılışı:
  • Domates rendelerini bir tencereye alıp 1/2 su bardağı soğuk su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Domatesin suyu çekince yıkanmış süzülmüş pirinçleri biraz domateslerle birlikte kavuruyoruz.
  • 4 su bardağı sıcak su ile erittiğimiz tereyağını ekleyip pilavı pişmeye bırakıyoruz.
  • Pilav suyunu çekince servis etmeden önce pilavı karıştırıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: