MANTARLI BİFTEK
Malzemeler:
- 6 parça dana biftek (Etin dövülmüş olması gerekiyor)
- Etin terbiyesi için: 1/2 çay bardağı zeytin yağı, 1/2 çay bardağı süt, kekik, kimyon, karabiber ve tuz.
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 paket kültür mantarı
- Zeytinyağını, sütü ve baharatları karıştırarak etin yumuşaması için terbiye hazırlıyoruz.
- Dövülmüş bifteklerimizi terbiyesi için hazırladığımız sosun içinde 1 saat kadar ağzı kapaklı bir kabın içinde buzdolabında bekletiyoruz.
- Bu esnada kültür mantarlarını iyice yıkayıp 3-4'e bölüyoruz.
- İnce ince doğradığımız kuru soğanla birlikte biraz tuz ve karabiber ekleyip soteliyoruz. Domates ve yeşil biber de eklenebilir tabi ki. Sanırım ben o zaman evdeki malzemelerle yapmıştım.
- Terbiyelenmiş etlerimizi 2 kaşık sıvı yağ koyduğumuz kızdırılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Etler terbiyelendiği için yumuşacık oluyor.
- Sotelenmiş mantarlarla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 tane olgun domates yada 1,5 su bardağı domates rendesi (ben yazın yapmış olduğum konserve domatesten kullandım.)
- 2 kaşık tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı soğuk su
- Tuz
- Domates rendelerini bir tencereye alıp 1/2 su bardağı soğuk su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Domatesin suyu çekince yıkanmış süzülmüş pirinçleri biraz domateslerle birlikte kavuruyoruz.
- 4 su bardağı sıcak su ile erittiğimiz tereyağını ekleyip pilavı pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav suyunu çekince servis etmeden önce pilavı karıştırıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder