Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

ISPANAKLI YUMURTA

Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak (miktar size kalmış)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-4 yumurta
  • tuz, karabiber, pul biber
  • zeytinyağı
Yapılışı:
  • Ispanakları iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Daha sonra da bir parmaktan daha ince olacak şekilde doğruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğruyoruz.
  • Tencerenin içine zeytin yağını alıp soğanı kavuruyoruz.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra ıspanakları tencereye koyup şöyle bir karıştırıyoruz.
  • Tuz, karabiber ve biraz pul biber atıp,1 çay bardağından az su ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çekince yumurtaları üzerine kırıp karıştırmadan yumurtalar pişene kadar bekliyoruz.
  • Yumurtalar pişince yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun...
NOT: Genellikle ıspanak yemeğinin yanında yoğurt ile servis edilir. Ama ıspanağı bu şekilde tüketince yoğurdun içindeki kalsiyum, ıspanaktaki demirin emilimini engelliyormuş. Tercih size kalmış...

Hiç yorum yok: