Sayfalar

22 Mayıs 2011 Pazar

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Tereyağ
  • tuz, kimyon
  • 2,5su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  • Bir tencerede yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğanı ince ince doğruyoruz.
  • Tereyağını eritip soğanı kavuruyoruz.
  • Soğanlar kavrulunca bulguru, haşlanmış yeşil mercimeği ve kimyonu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
  • 2,5 su bardağı sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiryoruz. Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: