Sayfalar

28 Mayıs 2011 Cumartesi

YAZ BÖREĞİ- PİDE BÖREK

Hafta içi her zamankinden biraz daha erken kaltığım bir sabah yaptığım bir börekti. Değişik bir haftaiçi kahvaltısı oldu. Hep aynı şeyleri yemekten sıkılıyor insan çünkü.
Malzemeler:
  • 5 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım kilo çökelek veya lor peyniri
  • Tuz, zeytin yağı
  • 3 -4 tane domates
Yapılışı:
  • Benim tezgahım geniş olmadığı için bu tür ileri genelde sininin üstünde yaparım. Yufkanın bir tanesini sininin üzerine seriyoruz.
  • Süt, yoğurt , yağ ve yumurtayı blendırda karıştırıp sıvı harcımızı hazırlıyoruz.
  • Yufkanın yarısına bu sızı harçtan kaşıkla gezdiriyoruz. Diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.
  • 6 tane üzgen parçaya kesiyoruz.
  • Çökeleği bir kaba alıp içine yarım çay bardağı zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı tuzu döküp iyice karıştırıyoruz.
  • Üçgenlerin geniş kısmına peynirli harçtan uzunlamasına kaşıkla koyuyoruz. Gevşek bir şekilde sigara böreği gibi sarıyoruz.
  • Bu şekilde bütün yafkaları sardıktan sonra yağladığımız veya yağlı kağıt sediğimiz fırın tepsisine börekleri diziyoruz.
  • Bıçakla üzerlerine uzunlamasına bir yarık açıyoruz. Açtığımız yarıkların üzerine ince ince dilimlediğimiz domatesleri yarıkların içine sıkıştırarak koyuyoruz.
  • 180 derecede 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: