Sayfalar

15 Mayıs 2011 Pazar

ŞÖBİYET

Malzemeler:
  • Bir paket baklavalık yufka
  • 1/2 paket margarin
Yalancı Kaymak için:
  • Yarım litre süt
  • 1çay fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Tane antep fıtığı
Şerbet için:
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon (küçüklerinden)
Üzerine: Dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:
  • Tatlının şerbetini yapmak için bir tencereye 4 bardak su ile 3 su bardağı şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp bir kaç dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatıyoruz. Limon büyük ise 7-8 damla yeterli.
  • Yalancı kaymağı yapmak için sütü bir tencereye alıyoruz. 1 çay fincanı irmik ile 1 kahve fincanı toz şekeri karıştırıp tencereye döküyoruz. Karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz. Tencerenin altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
  • Yarım paket margarini ocakta eritiyoruz.
  • Benim aldığım baklavalık yufkalar kare şeklinde kesilmişti. 6 tane yufkayı aralarına erimiş margarini fırça ile sürerek üst üste koyuyoruz. Kenarları 5 cm olacak şekilde küçük kareler kesiyoruz.
  • Kestiğimiz karelerin içine hazırladığımız yalancı kaymaktanbir tatlı kaşığı koyup üzerlerine de Antep fıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine resimdeki gibi yerleştiriyoruz.
  • Bu şekilde tepsiye hepsini yerleştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  • Şöbiyetlerin üzeri hafif kızarınca fırından çıkartıyoruz. Bir borcam gibi servis edebileceğimiz bir kaba alıyoruz. Sıcak tatlıya, soğuk şerbetin 2/3'ünü kepçe ile döküyoruz. Tatlı şerbeti çekmeye başlayınca kalan şerbeti de döküp 5 dakika bekledikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: