Sayfalar

28 Mayıs 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

Malzemeler:
  • Yarım kilo pırasa
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Zeytinyağı, tuz, kimyon
Yapılışı:
  • Pırasaları yıkayıp 3 cm uzunluğunda verevine doğruyoruz.
  • Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyup, ince ince halka şeklinde doğruyoruz.
  • Düdüklü tencerenin içine pırasa ve havuçlar ile birlikte 1 fincan pirinci, zeytinyağını, tuz ve kimyonu koyuyoruz. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Fısıldadıktan 10 dakika sonra pırasa yemeği pişmiş olacaktır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: