Sayfalar

21 Mayıs 2011 Cumartesi

ŞAM TATLISI

Aslında bu eski bir tarif... Blogumun kapatıldığı zamanlarda yapmıştım...



Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
  • Şeker ile su tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca limonunu sıkıp 1-2 dk sonra tencerenin altını kapatıyoruz. Soğumaya alıyoruz.
  • Geniz ve derin bir kapta 1,5 su bardağı şeker ile 1,5 su bardağı yoğurdu köpük olana dek mikserle çırpıyoruz.
  • Un, irmik ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp azar azar ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  • Sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Karışımı yağladığımız fırın kabına döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede ortalama 40 dk pişiriyoruz.
  • Şam tatlısı fırından çıkar çıkmaz soğumaya yakın ılınmış şerbetimizin 2/3'nü döküyoruz. Tatlı şerbeti çekinde diğer kalanını da döküp bekletiyoruz. Yarım saat seonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: