Sayfalar

21 Şubat 2012 Salı

SEBZELİ TAVUK HAŞLAMA

Malzemeler:
  • 6 tane tavuk baget
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 4 tane orta boy kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Defne yaprağı
Yapılışı:
  • Sebzelerin kabuklarını soyuyoruz. Soğanları dörde, patatesleri ve havuçları çatala gelebilecek büyüklükte doğruyoruz.
  • Tavuk bagetleri de iyice yıkıyoruz.
  • Düdüklü tencerede içine 6 bardak su ve tuz-karabiberi ekleyerek tavukları ve sebzeleri haşlıyoruz. İçine 2 tane defne yaprağı atmayı unutmuyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

ellerine sağlık, nefis...

Mehlika Yıldırım dedi ki...

en sağlıklı yemeklerden, ellerine sağlık canım =)