Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

URFA GEZİMİZ - 2 (PEYGAMBERLER ŞEHRİ URFA)

Hz.Eyyüp'ün sabır makamı.. Bu kubbenin altında aşağıya merdivenlerle inilen çok küçük bir mağara var. Hz. Eyyüp bu mağarada 7 yıl hastalık içinde yaşamış. Hz.Eyyüp'ün sabrı öyle bir sabırmış ki vücudunda çıkan yaralar üzerinde gezinen böcekler için "Onlarında bundan bir rızkı var" diyerek hiç şikayetlenmemiş; yere düşenleri geri koyarmış. 
Hz.Eyyüp Camiisi 
Hz.Eyyüp'ten sonra uğrağımız Hz. İbrahim'in yakıldığı yer olan Balıklı Göl...
Urfa Kalesi
Hz. İbrahim Firavuna Allah'a iman etmesini söylemiş. Firavun da bunu kabul etmediği gibi Hz. İbrahim'i yakmak istemiş. Resimde görülen kulelere bir mancınık gerilmiş. İbrahim Peygamberi mancığa bağlamışlar. Mancınığın karşısına çok büyük bir ateş yakılmış. Firavun Hz İbrahim'i ateşe atmış. Nasılsa ölmüştür diyerek de oradan ayrılmış. Bir kaç gün sonra adamlarını göndertip baktırmış. Herkes gördüklerine çok şaşırmış. Hz. İbrahim bir bahçede, suların içinde dolaşıyormuş. Yüce Rabbimizin mucizesi, yakılan ateş Hz İbrahim düşerken çok büyük bir su birikintisine, odunlar da balıklara dönüşmüş.
Urfa çarşıları... Aslında fotoğraflanması gereken çok güzel yerler vardı. Ama maalesef burada eşlerle ayrıldık, makine de eşimde kalmış.:(
Urfa'ya gelmişken sıra gecesine katılmadan olur mu? Olmaaaaz...
Burası sıra gecesinin yapıldığı konak..
Başrol oyuncumuz da geldi... Çiğköfteler....
Ve gezimiz sona erdi. Bize bu güzel geziyi organize eden Filiz - Faik Öztürk çiftineçok teşekkür ediyoruz. Gerçekten gittiğimize değdi. Saat 23.30'da Antep'e yola çıktık, çok şükür sağ salim gece 2'de Antep'teydik.

2 yorum:

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

cok güzeldi urfa bend e gecen ay gitmiştim.
yanlış bir bilgi var sanırım ya da ben yanlıs anladım.
mancınıklar var kalenın orda ıkı direk.
ordan atıldı ibrahim balıklı göle.
mancınıklara muhakkak cıkmalısnız.

mügepolat dedi ki...

kalenin oraya çıkmadım ama ben de o şekilde aktardım zaten sevgili kova kadını.Hz İbrahim oradan atılmış ateşe ..