Sayfalar

21 Mayıs 2011 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

Benim sık sık yaptığım ama yeni yayınlayabildiğim bir tarifimdir. 
Malzemeler:
  • Hazır yufka
  • Sıvı harç için 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için 2 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta büyüklükte havuç, yarım demet maydanoz, kimyon, tuz, sıvı yağ
  • Üzeri için bir yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı:
  • Mercimekleri haşlıyoruz.
  • Kuru soğanı robottan geçirip içine sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz.
  • Soğanlar biraz kavrulunca rendelenmiş havuçları ekliyoruz.
  • Havuçlar yumuşayınca haşlanmış mercimeği, kıyılmış maydanozu, kimyonu ve tuzu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. İç harcımızı soğumaya alıyoruz.
  • Sıvı harcımızı hazırlamak için 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağı blendırla karıştırıyoruz.
  • Yufkaların hepsini bir sininin üzerine kat kat koyup 8 parçaya ayırıyoruz.
  • Kestiğimiz yufkalardan bir tanesini alıp içine önce sıvı harçtan bir kaşık gezdiriyoruz. Sonra iç harçtan kaşıkla biraz alıp yanlamasına koyuyoruz. Sigara böreği gibi, yalnız biraz gevşek bir şekilde sarıyoruz.
  • Sardığımız börekleri yağladığımız fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otlarını serpip önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Gulden dedi ki...

Yesil mercimegi cok severim. Ne kadar degisik bir borek ici olmus. Bayiliyorum boyle orjinal tariflere. Ellerinize saglik...

mügepolat dedi ki...

Teşekkür ederim Gülden. Ben de yeşil mercimeği çok sevenlerdenim. Çok lezzetli ve çok besleyici..