Sayfalar

3 Temmuz 2011 Pazar

KAFES BÖREK

Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 150 gr  yağsız kıyma
  • Dereotu, maydanoz. tuz, karabiber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yumurta
Yapılışı:
  • Kıymayı bir tavaya çok az yağ ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
  • Kıymanın rengi değişince ince ince doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavurma işlemi bitince ince ince doğranmış dereotu ve maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kare şeklindeki bir tane milföy hamurunun dört kenarını diğer milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle çevreliyoruz. Bir havuz oluşturuyoruz.
  • Kıymalı harçtan 1 kaşık oluşan havuzun içine koyuyoruz. Üzerine ince bir dilim domates yerleştiriyoruz.
  • Yine diğer milföy hamurundan şeritler kesip kafes gibi üzerini kapatıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz.
  • Akşam yemeği için bir değişiklik düşünüyorsanız üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek yiyerbilirsiniz. Ya da ikindi çayının yanında... Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: