Sayfalar

5 Temmuz 2011 Salı

LAVAŞ EKMEKTEN PİZZA

Malzemeler:
  • 1 pizza için 3 tane lavaş ekmek
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kahve fincanı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kekik, tuz, zeytin yağı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzeri için sucuk, mantar, domates (isteğe göre başka malzemeler de olabilir, evde ne varsa kullanılabilir.)
Yapılışı:
  • 1 kaşık domates salçasını biraz su ila sulandırıyoruz. İçine ketçabı, zeytin yağını, kekiği ve biraz tuzu ekleyip sos elde ediyoruz.
  • 1. lavaşın üzerine salçalı sostan sürüp biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
  • 2. lavaşı birincisinin üzerine koyup aynı işlemi onun için de uyguluyoruz.
  • 3. lavaşı da üste koyup işlemi tekrarlıyoruz. Böylece pizzamız çok ince olmayacak. Yerken ağzımızda yumuşaklık olacak.
  • 3. lavaşın üzerine malzemeleri diziyoruz. Ben sucuk, mantar ve domates kullandım. İsteğe kalmış. Özellikle evdeki kalan malzemeler değerlendirilebilir.
  • Malzemeleri yerleştirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. 180dereceye ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişiyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: