Sayfalar

1 Temmuz 2011 Cuma

YOĞURTLU YEŞİLLİKLER (KURU CACIK)

Sıcak yaz günlerinde iyi gider..
Malzemeler:
  • 2 tane salatalık
  • Bir avuç semizotu
  • Bir tutam maydanoz, dereotu, taze nane
  • 3-4 yaprak marul
  • 3-4 tane taze soğan
  • Yeşilliklerin miktarına göre taze yoğurt (çok cıvık olmayacak) (süzme yoğurtla daha güzel olur ama süzme yoğurdun fazla besin değeri olmadığı için ben çok kullanmıyorum)
  • Zeytin yağı, tuz, sarımsak
Yapılışı:
  • Salatalıkları alacalı soyuyoruz. Küp küp doğruyoruz.
  • Semizotu, dereotu, maydanoz, taze nane, taze soğan ve marulları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Doğradıklarımızın hepsini geniş bir kaseye alıp içine 3-4 kaşık taze yoğurt koyuyoruz. Sarımsağı da içine rendeliyoruz. Yoğurdu yeşilliklerin miktarına göre çok cıvık olmayacak şekilde ayarlayalım.
  • Biraz zeytinyağı ve tuzunu ekleyip servis edebiliriz. İsteyen içine pul biber de ekleyebilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: