Sayfalar

5 Temmuz 2011 Salı

ŞEKERPARE

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şekerpare sayısı kadar kabuksuz fındık
Şerbeti için: 3 bardak toz şeker,4 bardak su, 4-5 damla limon suyu

Yapılışı:
  • 3 bardak toz şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye boşaltıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon suyunu ekliyoruz. bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Ilınmaya bırakıyoruz.
  • Yumuşamış margarin ile pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz.
  • 2 adet yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • İrmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru toparlamak için ara ara çok az su kullanabiliriz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle şekillendiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına birer tane fındık batırıyoruz. Fındıkları iyice gömmenizi tavsiye ederim. Çünkü hamur kabarınca fındıklar düşebilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dk kadar pişiriyoruz.
  • Şekerpareleri fırından çırkartıp tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetin 2/3'ü önce dökelim. Tatlı şerbeti çekince kalanını dökelim. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok: