Sayfalar

21 Mayıs 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

Malzemeler:
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 adet orta büyüklükte domates
  • 1 adet yeşil biber, 1 adet tatlı kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 kaşık domates salçası
Yapılışı:
  • Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Biberleri ince ince doğrayıp soğanlar hafif ölünce tencereye ekliyoruz.
  • Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye aktarıyoruz.
  • Salçayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Alacalı soyduğumuz patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp bir parmak enliğinde doğruyoruz.
  • Doğradığımız patlıcanlar ile küçük parçalara ayırdığımız sarımsakları tencereye alıp, tencereye 1 su bardağı su koyuyoruz.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyu az gelirse kaynamış su ilave edebiliriz. Afiyet olsun..

2 yorum:

Defne Soysal dedi ki...

Salça yerine bol domates koyup suyu azaltırsan daha lezzetli oluyor. Bu da nacizane bir öneri. Ellerine sağlık.

mügepolat dedi ki...

Tabi ki daha lezzetli olur bol domatesli. Eşim sağolsun "yemeğin salçalısı" diyenlerden olduğu için ben mutlaka salça da kullanıyorum. Öneri için teşekkürler...