Sayfalar

12 Temmuz 2011 Salı

KUBBELİ PASTA

Yaz günü kar yağdı mutfağıma.. :)
Köstebek pastanın bir başka türlüsü...
Malzemeler: 
Kek için:
•2 tane yumurta,
•1 su bardağı şeker,
•1 su bardağı süt
•1 çay bardağı sıvı yağ
•2 su bardağı un
•2 çorba kaşığı kakao,
•1 paket kabartma tozu,

Kreması için:
•2 su bardağı süt,
•2 çorba kaşığı un,
•4 çorba kaşığı şeker
•1 çorba kaşığı pirinç unu,
•1 çorba kaşığı nişasta ,
•1 paket vanilya, 1 su bardağı hindistan cevizi
•1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,

Yapılışı:
  • Yumurtalar ile toz şekeri bir çırpma kabında iyice çırpıyoruz.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrear çırpıyoruz.
  • Kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yumarlak bir fırın tepsisine veya kek kalıbına döküp 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dk pişiriyoruz.
  • Kek pişerken diğer taraftan da kremasını hazırlıyoruz. Bunun için krema malzemelerini bir tencereye aktarıp muhallebi gibi pişiryoruz. Biraz yoğun bir krema olacak.
  • Keki fırından çıarttıktan sonra biraz ılınmaya bırakıyoruz. Daha sonra ekmek bıçağı ile ortasından enlemesine ikiye kesiyoruz. İki tane yuvarkal kek elde ediyoruz. Hazır pasta tabanları gibi.
  • Çukur birazca büyük bir salata kasesinin içini ıslatıyoruz. Kestiğimiz pasta tabanlarının birisini bu kasenin için oturtuyoruz. Kekin kırınmaması için yavaş yavaş elimizle bastırıyoruz.
  • Kasenin içindeki kekin ortasını hazırladığımı krema ile dolduruyoruz.
  • Üzerini de diğer pasta tabanı ile kapatıp düz geniz yuvarlak bir tabak ile kapatıyoruz. Salata kasesi altta olacak şekilde yarım saat buz dolabında bekletiyoruz. Yarım saat sonra çıkarıp bir elimizi kasenin alt ortasına diğer elimizi de düz tabağın alt ortasına koyup alt üst şeklinde çeviriyoruz. Bu şekilde yararak pastanın kubbe şeklini almasını sağlıyoruz.

  • Tekrar kase tarafı altta olacak şekilde 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun..


2 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

nefis bir pasta olmuş.ellerine sağlık.

Noblesse dedi ki...

nefis, ellerine sağlık.