Sayfalar

11 Nisan 2012 Çarşamba

FİNCAN BÖREĞİ

Aslında bu börekler Kurban Bayramı'nda yapılmıştı. Ama ben unutmuşum bunları yayınlamayı. Bu güzel börekler sevgili kayınvalidemin elcağızlarından çıktı. Pişiren de tabi ki bendim.
Malzemeler:  Kayınvalidem bol kepçe olduğu için malzemelerin ölçüsünü veremiyorum.
  • Un
  • Yaş maya
  • Soğan
  • Kıyma
  • Tuz , karabiber
  • Sıvı yağ
  • Alüminyum çaydanlık kapağı yada kesici bir yuvarlak nesne.
Yapılışı:
  • Mayalı hamuru yoğuruyoruz ve mayalanması için bekliyoruz. 4 büyük yumak çıkacak kadar hamur yoğurmalıyız.
  • Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.Kıymayı da ekleyip çok az kavuruyoruz. Fazla kavrulmaması gerekiyor.
  • Hamur mayalandıktan sonra 4 büyük yumak yapıyoruz. 1. yumağı oklava ile incecik açıyoruz.
  • Bu yufkayı genişçe bir yüzeye alıyoruz, kurumaması için üzerini bezle örtüyoruz.
  • 2. yumağı da açıyoruz. Açtıktan sonra kıymalı harçtan öbek öbek koyuyoruz.
  • Daha önce açtığımız yufkayı bunun üzerine seriyoruz. Kıyma koyduğumuz yerlerden alüminyum çaydanlık kapağı ile kesiyoruz.

  •  Kestiğimiz börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. 
Afiyet olsun...

2 yorum:

Necla Şölen dedi ki...

hımmm ellerine sağlık kayınvalidenin ve senin canım:=) Çok severm yağda kızarmış böreği...

Mehtap Kaya dedi ki...

Merhaba el ile açılan yufka böreğinin tadı başka oluyor kayınvaldenizin eline sağlık.Sevgiler.