Sayfalar

24 Nisan 2012 Salı

TAHİNLİ ÇÖREK


Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya -veya 1 paket toz maya da olabilir
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ (margarin de olabilir.)
  • tuz
  • su
İç malzemeleri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için:
  • Susam
Yapılışı:
  • Unu yoğurma kabının içine alıp ortasını havuz gibi açıyoruz.
  • Yaş mayayı açtığımız havuzun içine koyup üzerine sütü döküyoruz. Süt ile mayayı elimizle karıştırarak eritiyoruz.
  • Daha sonra yumurtayı, sıvı yağın yarısını ve tereyağı, tuzu ekleyip azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturuncaya kadar azar azar un veya su ekleyebliriz.
  • Elde ettiğimiz hamuru 3 beze olacak şekilde parçalıyoruz.
  • Bezelerin her birini önce merdane yardımıyla, iki avcumuzun büyüklüğüne ulaşınca da elimizi kalan sıvı yağa batırarak hamuru açıyoruz.
  • Tahini kaşıkla açtığımız hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerine şeker serpiyoruz.
  • Hamuru ucundan başlayarak katlıyoruz. Bıçakla 2 parmak enliğinde kesiyoruz. Yağladığımız tepsiye sıkışık bir şekilde sıralıyoruz.
  • Tepsiyi fırına yerleştirip 180 dercede pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Söylemeden geçemicekm anneciğimin ellerinden çıktı bu çörekler. Hamileliğimin ilk üç ayı zor geçmişti. O sıra yanımızdaydı kendisi. O zaman yapmıştı bu güzelim çörekleri... Ama ben henüz yayınlayabiliyorum.

1 yorum:

ada ve deniz dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel bir hamurişidir bu:))